Teren

Terenul de joc este un dreptunghi cu lungimea de 40 metri şi lăţimea de 20 metri şi este compus din două spaţii de poartă şi o zonă de joc. Liniile laturilor lungi sunt numite linii de margine, iar liniile laturilor scurte sunt numite linii de poartă (între barele porţii) sau liniile exterioare porţii (de ambele părţi ale porţii). În jurul terenului de joc trebuie să existe o zonă de siguranţă, cu o lăţime de cel puţin 1 metru de-a lungul liniilor de margine şi 2 metri în spatele liniilor exterioare porţii. Caracteristicile terenului de joc nu trebuiesc modificate în timpul jocului, astfel încât una dintre echipe să fie avantajată.

În centrul fiecărei linii exterioare a porţii se găseşte o poartă. porţile trebuie să fie solid ancorate de podea sau de pereţii din spatele lor. Porţile au la interior o înălţime de 2 metri şi o lăţime de 3 metri. Barele verticale ale porţii sunt unite de o bară orizontală în partea superioară. Partea posterioară a barelor porţii trebuie să fie aliniată cu muchia posterioară a liniei de poartă. Barele verticale şi bara transversală trebuie să fie pătrate în secţiune, cu laturile de 8 cm. Pe cele 3 laturi care sunt vizibile dinspre terenul de joc, barele trebuie vopsite în 2 culori contrastante, care să fie diferite şi de culorile din jurul porţii. Porţile trebuie să aibă o plasă, ataşată în aşa fel încât o minge intrată o dată în poartă să rămână acolo.

Toate liniile terenului fac parte integrantă din spaţiile pe care le delimitează. Liniile de poartă vor avea 8 cm lăţime între barele porţilor, în timp ce toate celelalte linii vor avea 5 cm lătime. Liniile dintre două suprafeţe adiacente pot fi înlocuite cu culori diferite între suprafeţe adiacente ale podelei.

În faţa fiecărei porţi este un spaţiu de poartă. Spaţiul acesta este delimitat de o linie a spaţiului de poartă (linia de 6 metri), care este trasată astfel:

 1. O linie de 3 metri lungime direct în faţa porţii; această linie este paralelă cu linia de poartă, şi la la 6 metri distanţă de aceasta (măsurată de la muchia posterioră a liniei de poartă la muchia anterioară a liniei spaţiului de poartă);
 2. Două sferturi de cerc, fiecare cu o rază de 6 metri (măsurată de la colţul interior posterior al stâlpilor porţii), care fac legătura între linia de 3 metri lungime şi linia exterioară a porţii.

Linia de aruncare liberă (linia de 9 metri) este o linie intreruptă, trasată la 3 metri în afara liniei spaţiului de poartă. Atât segmentele de linie cât şi spaţiile dintre ele măsoara 15 cm.

Linia de 7 metri este o linie lungă de 1 metru, marcată în faţa porţii. Este paralelă cu linia de poartă şi aflată la 7 metri de aceasta (distanţă măsurată de la muchia posterioară a liniei de poartă la muchia anterioară a liniei de 7 metri).

Linia de restricţie (limitare) a portarului (linia de 4 metri) este o linie cu lungimea de 15 cm, marcată în faţa porţii. Este paralelă cu linia de poartă şi la 4 metri distanţă de aceasta (măsurată de la muchia posterioară a liniei de poartă la muchia anterioară a liniei de 4 metri);

Linia de centru uneşte mijlocul liniilor de margine

Linia de schimb (un segment din linia de margine) pentru fiecare echipă, se întinde de la linia de centru până la un punct aflat la o distanţă de 4.5 metri de aceasta. Acest punct al liniei de schimb este marcat de o linie paralelă cu linia de centru şi care se întinde pe o distanţă de 15 cm înauntru liniei de margine şi 15 cm în afara liniei de margine (înauntrul şi în afara terenului de joc).

Anunțuri

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • Calendar

  • Aprilie 2018
   L M M M V S D
   « Dec    
    1
   2345678
   9101112131415
   16171819202122
   23242526272829
   30  
 • Caută