Viitor incert?!


Afirmatiile „suntem din lumea a treia a fotbalului” sunt preluate si de alti pioni ai sportului romanesc,Gheorghe Tadici revenind in prim-plan pe scena handbalului cu un interviu ce pare sa ridice semne de intrebare.

-Cum vi se pare grupa de la Euro cu Spania, Danemarca şi Serbia?

Este o grupă în care se poate întâmpla orice. E clar că apar nişte echipe deja închegate. Toată lumea a schimbat generaţiile după Jocurile Olimpice de la Beijing, mai puţin România. Am avut una dintre cele mai experimentate echipe la ultimele turnee finale, inclusiv în calificările de acum, dar, din păcate, rezultatele nu au fost pe măsură. Locul 5 la Europene, locul 8 la Mondiale… Eu am tras semnalul de alarmă încă din 2008.

-Faţă de mandatul d-voastră s-a renunţat însă la câteva jucătoare…

La cine? La Huţupan, care s-a retras singură? La Steluţa Luca, deşi s-a încercat readucerea ei la echipa naţională chiar şi în acest an? Vali Beşe s-a mai retras, dar şi ea a fost convocată din nou. Deci care sunt handbalistele care s-au retras? Iar Neagu nu poate fi trecută la schimb de generaţii, ea a fost promovată la lot din 2007, a mers şi la Beijing.

Păi şi de unde să fie aduse noi jucătoare dacă Liga Naţională nu mai produce?

Nimic nu creşte de la sine. Oricărei plante trebuie să-i creezi condiţii, să-i pui apă la rădăcină. Peste tot există o strategie pentru generaţia actuală şi pentru generaţia care vine.

-În timpul mandatului aţi avut o astfel de strategie?

Bineînţeles. Au fost câteva jucătoare pregătite încă din timpul mandatului meu, Geiger, Cartaş, Druţu şi altele. Nu vreau să se înţeleagă că atac pe cineva.

-Vreţi să spuneţi că acum nu există o strategie?

Contăm doar din seva anilor trecuţi, a intensităţii şi volumului mare de muncă depuse de câteva fete.

-Cum vedeţi viitorul?

Nu sunt foarte optimist, trebuie să fiu corect. Altfel, peste doi-trei ani ar putea să mi se reproşeze acest lucru. Nu sunt optimist nici măcar în privinţa calificării la Jocurile Olimpice de la Londra, nu ştiu dacă ajungem acolo.

Situaţia handbalului românesc

„Nu putem sta deloc liniştiţi, în condiţiile în care naţionala de junioare a venit pe locul 10 la Euro, echipa de tineret nici nu s-a calificat la turneul final. Nu mai vine nimic din spate. Nu avem o strategie sănătoasă.

..vom fi la  Londra?!!

sursa:prosport.ro

Reclame

Un comentariu

  1. cu oameni ca voina nicio sansa. asta de cand a venit nu a promovat nicio jucatoare. poate isi da seama cat de incapabil e si ne lasa.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s