Interviu Radu Voina!


Viborg  şi Oltchim sînt cele mai bune echipe la ora actuală? E finala pe care aţi văzut-o de la începutul sezonului?
– Viborg e campioana Europei. Mulţi o vedeau din nou în finală ţinînd cont de lotul pe care-l are. Recunosc, şi eu eram unul dintre ei. Legat de Oltchim, ne-am bătut mult să ajungem aici şi acum satisfacţia e enormă.

– Viborg e deţinătoarea trofeului şi e cotată cu prima şansă la victorie. Sînteţi de acord?
– Ce argumente aş avea să infirm acest lucru? Campioana en titre, sînt puţine lucruri negative care se pot spune despre această echipă.

– Ce va conta cel mai mult în stabilirea cîştigătoarei, după părerea dumneavoastră?
– Forma de zi. Echipa care va greşi mai puţin va avea cîştig de cauză. Problema dorinţei nu se poate pune, ambele echipe vor să cîştige titlul la fel de mult. Apărarea şi poarta vor face diferenţa.

 Care sînt punctele forte ale adversarei? Dar cele slabe?
– De la poartă, extreme, centru, interi au cele mai bune jucătoare. Surorile Lunde, Jurack, Bojana Popovici, Vărzaru, Mikkelsen, Althaus. Ce-ţi poţi dori mai mult? La puncte slabe cred că banca lor nu e la fel de valoroasă. Se bazează pe şapte-opt jucătoare. Rezervele nu-s de aceeaşi valoare.

– Viborg a mai cîştigat trofeul, a mai jucat finale. E un avantaj în faţa româncelor?
– E un mic atu, dar nu cred că e foarte important. Presiunea poate fi mai mare pe fetele mele pentru că-şi doresc enorm să cîştige şi ele Liga. Dar cu Viborg am mai jucat, se cunosc foarte bine cele două combatante.

– Cum e posibil ca într-o echipă cu o linie de 9 metri formidabilă, o extremă, Vărzaru, să fie golgeterul echipei?
– În handbalul modern de azi, toată lumea se apără bine în centru şi lasă spaţii mici pentru interi. Atunci ies la rampă extremele, ele pleacă anticipat. E şi jocul specific danez, cînd interii aruncă, extremele sînt deja la mijlocul terenului. Plus că au un portar, pe Lunde, care lansează excelent contraatacurile. Şi la noi însă situaţia e la fel, golgeterul echipei e Ramona Maier.

 Sezonul trecut Viborg a eliminat Oltchim  in semifinale. A cîştigat cu şase goluri la Vîlcea şi s-a terminat egal în Danemarca. Acum credeţi că va fi altfel?
– Va fi total diferit! Indiferent care va fi scorul din tur, finala nu va fi jucată.

– E un avantaj pentru Oltchim că joacă returul la Bucureşti?
– Viborg e o echipă care joacă mai bine în deplasare, nouă ne convine mai mult parcă pe teren propriu. Repet, indiferent de situaţie, nu se va stabili nimic după meciul tur.

– Care sînt jucătoarele care vă plac de la adversare?
– E greu de dat nume. Aşa cum am spus, surorile Lunde, Grit Jurack, Vărzaru, Mikkelsen au loc peste tot, la orice echipă. Pivotul Althaus a schimbat însă foarte mult jocul de cînd a revenit. Face excelent atît faza de apărare, cît şi cea de atac şi e o handbalistă foarte importantă pentru Viborg.

– Cum reuşiţi să rămîneţi întotdeauna calm pe banca tehnică, chiar şi cînd echipa dumneavoastră e condusă?
– Trebuie. De multe ori şi aşa mă exteriorizez mai mult decît trebuie. Nu vreau să le transmit tensiunea mea şi fetelor. Cîteodată mai trebuie să ridici tonul puţin, să se trezească, dar niciodată cu jigniri şi insulte.

sursa:gsp.ro

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s