Cris Neagu nu are idoli..dar este idolul tuturor..


Interviu:

Adevărul Sporturi”: Veţi juca în semifinale cu Györ. Cât va conta faptul că vedeta lor, Anita Görbicz, este accidentată?

Cristina Neagu: Györ are mai multe jucătoare bune, nu doar una. Handbalul este oricum un sport de echipă şi un grup unit se poate descurca fără o piesă, indiferent de numele ei. Şansele sunt egale şi va trebui să muncim mult să ne atingem obiectivul.

În ultima perioadă, lumea se întrece în epitete legate de evoluţiile tale. Simţi că apasă vreo presiune asupra ta din acest motiv?

Asta e meseria mea, e lucrul pe care îl fac cel mai bine. Atât şi nimic mai mult. Îmi doresc ca la fiecare meci şi antrenament să dau totul. Nu îmi reuşeşte mereu, dar suntem oameni, mai şi greşim. De aceea nu pun singură presiune pe mine, pentru că nu am de ce…

Cât de important este pentru tine trofeul de cea mai bună handbalistă româncă din 2009?

Ca sportiv, atunci când ţi se aduc astfel de premii şi îţi dai seama că esti apreciat, e normal să te bucuri. E un lucru pentru care am tras din greu, dar acum contează doar să mă autodepăşesc şi în 2010.

Atât antrenorul lui Viborg, cât şi cel al lui Lada Togliati au spus că te-ar dori la echipele lor.

Mă onorează într-un fel. Nu e de ici-de colo să vină antrenori de la echipe importante să spună că sunt o jucătoare bună şi că m-ar dori. Eu vreau să rămân totuşi la Vâlcea şi, faptul că alţii mă laudă, nu înseamnă automat că mă voi şi transfera acolo.

Care ţi se pare cea mai bună jucătoare din lume la ora actuală?

Nu sunt genul care să aibă idoli, să ceară autografe. Sincer, prefer să mă gândesc doar cum pot ajunge eu cea mai bună din lume. În plus, nu urmăresc prea mult handbalul feminin, îmi place mai mult cel masculin. Chiar m-am bucurat mult pentru HCM Constanţa. Au reuşit o performanţă notabilă şi voi fi la Buzău săptămâna viitoare să îi încurajez din tribună.

Oltchim defilează în campionat. E un avantaj pentru voi că nu aveţi rivale la titlu?

Nu prea. Atunci când câştigi fiecare meci de la zece goluri în sus, nu prea mai există motivaţie şi nu avem meciuri tari în picioare pentru Liga Campionilor. Eu sper ca în sezonul viitor să fie câteva echipe care să se întărească şi să ne pună ceva probleme. În anii trecuţi, existau măcar derby-urile între Rulmentul şi Oltchim. Din păcate, acum majoritatea echipelor nu prea vin convinse că pot scoate un rezultat bun în faţa noastră.

Vezi importul de jucătoare străine o soluţie pentru progresul ligii naţionale?

Sincer, nu. Rulmentul a câştigat titlul în 2005, fără jucătoare de afară. Poate sunt subiectivă pentru că am 21 de ani, dar cred că handbalistele tinere ar trebui promovate mai mult. Dacă transferăm excesiv din străinătate, echipa naţională va avea de suferit. Poate la Oltchim este mai greu să se dea credit unor jucătoare fără experienţă pentru că se doreşte înalta performanţă, dar celălalte cluburi ar trebui să facă asta.

După eşecul de la Mondiale, crezi că Europeanul din decembrie poate fi o revanşă a voastră faţă de public?

Nu trebuie să abordăm problema aşa. Ne-am dorit enorm un rezultat mare şi atunci. Faptul că toată lumea ne-a pus deja medalia de gât înainte să plecăm ne-a afectat apoi deoarece dezamăgirea a fost cu atât mai mare. A fost o presiune prea mare şi ar fi o greşeală să repetăm istoria.

Faptul că naţionala a rămas aproape în aceeaşi formulă poate fi privit ca un atu pentru noi în faţa celorlalte reprezentative?

Păi şi la Mondiale s-a spus că celelalte echipe s-au întinerit şi nu au experienţa noastră, dar nu a ieşit aşa cum era planificat. Deocamdată mai avem meciuri în preliminarii şi e prea devreme să ne gândim la turneul final. Se pot schimba foarte multe până atunci.

sursa foto: prosport.ro

Reclame

Un comentariu

  1. super articolul!super jucatoare!si are dreptate in ceea ce spune…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s