Handball..pe plaja!


In sala,pe plaja..oriunde handbal sa fie!Pe plaja ?!DA.Beach handball…de ce doar beach soccer…exista si beach handbal:)) Mai mult pe data de 13 martie la ora 11:00 a avut loc in Antalya tragerea la sorti pentru Campionatul Mondial de Handball pe Plaja!

Ce este beach handball-ul?

T erenul de joc

Terenul de joc  este un dreptunghi cu lungimea de 27m si latimea de 12m,  continand o zona de joc si 2 spatii de poarta. Suprafata trebuie sa contina un strat de nisip de cel putin 40cm adancime. Caracteristicile terenului nu trebuie sa fie alterate in timpul jocului in vreo maniera ce duce la castigarea de vreun avantaj pentru una din echipe. Trebuie sa existe si o „zona sigura” lata de 3m ce imprejmuieste terenul.

1:2       Zona de joc e lunga de 15m si lata de 12m. Linile de delimitare trebuie evidentiate printr-un elastic, baanda colorata sau sfoara, cu o latime de 8cm.

1:3       Toate liniile terenului fac parte integranta din spatiile pe care le delimiteaza. Liniile mai lungi de demarcaj se numesc linii de margine, si cele mai scurte se numesc linii de poarta (intre barele portii) sau linii exterioare de poarta (de oricare parte a portii)

Timpul de joc

 2:4       Jocul consta in 2 jumatati, care sunt notate separat. Fiecare jumatate dureaza 10 minute 

2:5       Timpul de joc (executarea mingii de arbitru si pornirea cronometrului) incepe cu semnalul sonor dat prin fluier de catre arbitri.

 2:6       Daca scorul este egal la sfarsitul unei reprize, regula „Golului de Aur” este folosita, (9:7). Jocul se reia cu o minge de arbitru.

            Castigatorului fiecarei reprize i-i se acorda 1 punct.

 2:7       Daca ambele jumatati sunt castigate de aceeasi echipa, aceasta echipa este castigatoarea per total, cu scorul 2:0. 

2:8       Daca fiecare echipa castiga o jumatate, rezultatul este un egal. Asa cum intotdeauna trebuie sa existe un invingator, „Shoot-Out” („Un jucator impotriva portarului”) sunt folosite.

Cum se puncteaza?

Fiecare gol dat reprezinta 1 punct.Daca insa golul este dat prin receptia si lansarea balonului in timpul aceluiasi salt „Fly”(sau mai pentru cunoscatori -aeriana;)) ) vor fi acordate 2 puncte.In cazul in care jucatorul executa un dublu „Fly” atunci golul este notat cu 3 puncte.Golurile marcate de portat valoreaza cu 1 punct mai mult decat cele ale jucatorilor ( ce fericit ar fi Popescu in cazul acesta ..daca ar marca el si s-ar pune de 2 ori pentru HCM).

 MINGEA 

3:1       Mingea este confectionata din cauciuc si trebuie sa nu fie alunecoasa. Mingea pentru jocul echipelor masculine are o circumferinta de 54 – 56 cm si o greutate de 350 – 370 g, iar cea pentru feminin are 50 – 52cm si o greutate de 280 – 300 g. O minge mai mica poate fi folosita pentru jocul de copii.

Echipa 

4:1       Jocurile de handbal de plaja si turneele pot fi organizate pentru echipe masculin, feminin si echipe mixte.

 4:2       In principiu o echipa consta in pana la 8 jucatori. Cel putin 6 jucatori trebuie sa fie prezenti la inceputul jocului. Daca numarul de jucatori eligibili pentru a juca scade sub 4, jocul este oprit si cealalta echipa este declarata invingatoare.

Echipamentul

4:8       Toti jucatorii de camp ai unei echipe trebuie sa poarte echipament uniform. Combinatiile de culori si designul echipamentului celor 2 echipe trebuie sa fie clar diferit. Toti jucatorii folositi de o echipa ca portari vor avea obligatoriu aceeasi culoare a echipamentului, dar diferitade a jucatorilor de camp ai ambelor echipe si a portarilor echipei adverse. Nu mai mult de 2 jucatori ai unei echipe vor fi marcati ca portar.

Aruncarea de la poarta 

    Aruncare de la poarta se acorda cand:

  • echipa adversa a marcat un gol
  • portarul are mingea sub control in propriul spatiu de poarta (Regula 6:6)
  • mingea trece peste linia exterioara a portii, ea fiind atinsa ultima data de portar sau de catre un jucator al echipei adverse.

(avem nevoie urgenta de o plaja…sa castigam si aici Liga Campionilor)!

Regulament complet:  http://www.ajhcluj.ro/regulamente/rules_bh.doc

Anunțuri

2 comentarii

  1. mai complet de atat nu se putea. oricum filmuletul e foarte sugestiv. e tare spectaculos handbalul pe plaja. aici chiar esti puncata corespunzator le o aeriana.
    tare remarca referitoare la popescu. sa beach handball sa se reprofileze :))

  2. mda….nu m-au ajutat…. 😀


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s