interviu cu Mister…


Radu Voina : „S-au spus prea multe minciuni!“

oare? oare nu se merita o schimbare…”Cazul lui rămâne ca în gară!” 🙂

„Adevărul sporturi”: Cum aţi resimţit ultimele evenimente petrecute la Oltchim şi la echipa naţională?

Radu Voina: Momentele nu sunt tocmai uşoare, trebuie să fim sinceri, dar asta ne e meseria. E clar că eşecul de la Mondiale le-a marcat greu şi pe fete, dar este capital totuşi că am reuşit să ne calificăm mai departe în Liga Campionilor. Nu va fi deloc uşor în grupele principale, indiferent cu cine vom pica la tragerea la sorţi, de aceea nici nu am vreo preferinţă.

Vizitiu a jucat excelent în ultimele meciuri. Vă gândiţi să daţi mai mult credit pe viitor unor jucătoare care nu au fost la Mondiale?

Patricia este o jucătoare de mare perspectivă, dar care nu face alteva decât să îşi facă datoria pentru club. Orice fată din lot trebuie să aibă această mentalitate. Din păcate, Ardean şi Neagu sunt două piese de bază, greu de înlocuit. Cristina a început deja alergările uşoare, dar va intra pe teren doar când va fi aptă sută la sută pe plan psihic şi fizic, nu trebuie să o forţăm deloc.

Credeţi că prezenţa masivă a jucătoarelor de la Oltchim în naţională poate fi una nocivă?

Una dintre cauzele principale ale eşecului din China a fost, într-adevăr, lipsa unui fond real de jucătoare de mare valoare care să poate îndeplini un obiectiv îndrăzneţ, cum ar fi obţinerea unei medalii la Mondiale. Eu am spus clar în faţa Comisiei Tehnice că dispunem în ţară doar de 15 jucătoare de valoare certă, dar şi aşa am fost foarte indulgent. Cred sincer că numărul handbalistelor de top din România ajunge pe la nouă, maximum zece!

Aţi fost contestat vehement la ultimele meciuri de galeria Oltchimului.

Nu mă interesează că sunt contestat atâta timp cât echipa este lăsată în pace. Acea parte a galeriei este manipulată în mod clar de oameni care îmi vor răul. Nu voi discuta cu ei, chiar dacă mi se va propune acest lucru. Există o diferenţă prea mare între mine şi ei în modul în care înţelegem democraţia!

Ce concluzii trageţi după cele două comisii ale federaţiei care au dezbătut problema demiterii dumneavoastră ?

E absolut curios de unde a apărut deodată la unii un interes aşa subit pentru binele handbalului românesc. Au apărut foarte multe aberaţii prin presă pe tema acestui subiect şi s-au spus multe minciuni din partea celor implicaţi direct în fenomen. Mi-a lăsat un gust amar toată această agitaţie pentru că există prea multe interese ascunse… Unii nici nu aveau dreptul să fie acolo în Comisie. Am fost criticat şi am acceptat totuşi unele critici, e normal să fie aşa. Din păcate, au existat oameni care au fugit de responsabilitate şi care nu au avut curajul să îmi spună în faţă anumite lucruri.

Veţi accepta să lucraţi cu domnul Muşi sau cu domnul Băban în calitate de secunzi aşa cum a propus Comisia Tehnică?

Nu înţeleg cum şi cine a lansat aceste nume, atâta timp cât nu s-a discutat nicio secundă problema secundului în comisie! Nu pot să afirm dacă voi accepta sau nu să mi se impună un anumit secund, atâta timp cât totul este în coadă de peşte.

În cazul în care veţi fi demis de la naţională, ce se va întâmpla cu postul de la Oltchim?

E simplu, voi accepta decizia şi voi merge mai departe pentru că acesta este rolul unui antrenor. Personal, încerc totuşi să disociez munca la Oltchim de prima reprezentativă, dar nu totul va depinde de mine. Trebuie ridicat şi nivelul campionatului, nu e vina mea sau a Oltchimului că nu mai există derby-uri. E dificil ca fetele să ştie să gestioneze finalurile de meci, atâta timp cât sunt obişnuite să câştige lejer la douăzeci de goluri diferenţă

Nu am discutat astăzi despre situaţia domnului Voina. Deocamdată, acest subiect rămâne ca-n gară. Analiza care s-a făcut acum trei săptămâni, cu o zi înainte de desfăşurarea Consiliului de Administraţie din luna ianuarie, a fost una de doi lei, pentru că nu s-a votat nimic. Astăzi, s-a aprobat Comisia Tehnică şi componenţa ei şi nu s-a discutat absolut nimic despre această problemă. Deocamdată, avem alte obiective la nivelul Consiliului de Administraţie. Lucrăm la strategie, s-au aprobat nişte regulamente de disciplină, cel al Comisiei de Arbitrii şi cel pentru Comisia Tehnică, care vor intra în vigoare de mâine. Deocamdată, Radu Voina rămâne la naţionala feminină. Nu noi stabilim ce se întâmplă cu el. Noi validăm propunerile Comisiei Tehnice, aşa scrie în statut„, a precizat Cristian Gaţu.

norocul dumneavoastra este ca ati ramas inca antrenor….si poate pe viitor veti da incredere si jucatoarelor tinere ( Patty,Tacalie etc) ..fara declaratii gen ” nu am convocat pentru ca nu era benefic pentru…”

Va sfatuim Mister sa vizitati si dumneavoastra Viena ( e foarte frumoasa)…cand?..cu aceasta ocazie:

cursurile de perfecţionare organizate  la Viena, de către EHF.În total, peste 150 de antrenori au fost cursanţi la Viena. Nu va place Viena?cine a fost din Romania?..Eden Hairi (HCM), Ileana Morari (CSS 6 Bucureşti), profesori universitari de la Bacău şi jucătoarea Nicoleta Alexandrescu…cum este posibil Mister?..antrenorul echipei nationale si al celui mai mare club de handbal din Romania nu a fost prezent?

Reclame

Un comentariu

  1. din interviul asta,…imi place poza:))


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s